FC Groningen wint eerste play-off wedstrijd; Lindgren scoort weer tegen Heracles

GRONINGEN – FC Groningen speelde donderdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal tegen Heracles. Na de wedstrijd tegen de Almeloërs van afgelopen zondag, eindigde ook deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de Trots van het Noorden.

De Groningers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen na tien minuten verdiend op voorsprong. In een mooie aanval wist spits Alexander Sorloth de bal te controleren en breed te leggen op Oussama Idrissi. De vaardige buitenspeler kwam met een afgemeten voorzet die uitgerekend door rechtsback Hans Hateboer werd ingekopt.

Ondanks het overwicht kwam Heracles in de blessuretijd van de eerste helft toch nog langszij. Wout Weghorst maakte zich los van zijn verdediger en zette de bezoekers op 1-1. Helemaal onbesproken was het doelpunt niet. In de herhaling bleek dat het appelleren van aanvoerder Rasmus Lindgren terecht was en Weghorst zich in buitenspelpositie bevond op het moment van aanspelen.

Na rust stelde FC Groningen direct orde op zaken door –wie anders- Rasmus Lindgren. De verdediger-in-vorm kopte de 2-1 binnen uit een corner van Albert Rusnák en tekende voor zijn derde goal tegen Heracles in vier dagen. Daarna werden de Groningers slordiger in balbezit waarbij vooral Juninho Bacuna en Sorloth door de mand vielen en terecht gewisseld werden voor Bryan Linssen en Danny Hoesen

Zondag is de return in Almelo. FC Groningen verdedigt daar een 2-1 voorsprong om een plek in de volgende ronde te bemachtigen. De wedstrijd begint aanstaande zondag om 12.30 uur.