Gemeentebelangen Winsum onder hoogspanning

WINSUM – Interne strubbelingen tussen de raadsleden van Gemeentebelangen Winsum onderling zorgen voor onrust binnen de partij. Een tweedeling die dinsdagavond pijnlijk zichtbaar werd voor het publiek tijdens de installatie van het nieuwe raadslid Arie Molenhuis.

Daar waar de gehele gemeenteraad het nieuwe raadslid voor gemeentebelangen welkom heette met een welgemeende handdruk, daar weigerden zijn partijgenoten het nieuwe raadslid de hand te schudden.

Linda Bandsma en Anita van Bolhuis gaven eerder al aan een samenwerking in de raad met Arie Molenhuis niet te zien zitten. Zij zagen liever dat Gerrit Groen de vacante positie zou opvullen. Deze staat echter als zevende op de lijst, daar waar Molenhuis twee plaatsen hoger staat.

Oud-wethouder Jaap Hoekzema riep middels een open brief op tot openheid van zaken. Ook partijleider Theo Mol wil de problemen graag zo snel mogelijk opgelost zien. De twee dwarsliggende raadsleden komen binnenkort met een reactie, maar geven aan dat de huidige situatie inderdaad niet houdbaar is.