Politie constateert 32 overtredingen tijdens vrachtwagencontrole

GRONINGEN – Bij een grootscheepse vrachtwagencontrole zijn woensdag 46 combinaties gecontroleerd. Daarbij werden in totaal 32 overtredingen geconstateerd, waarvan eenmaal tachograaffraude.

De actie was een samenwerking tussen de politie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Rijksdienst voor Wegverkeer.

Motoragenten zorgden er voor dat de te controleren vrachtwagens vanaf de N7 naar het keuringstation van de RDW aan de Duinkerkenstraat in Groningen werden gebracht. Daar volgde de controle van 46 vrachtwagencombinaties, waarvan er 35 uit het buitenland kwamen. In één geval werd tachograaffraude ontdekt.

Ook werd tijdens de controle gekeken naar de naleving van het Arbeidstijdenbesluit vervoer, de arbeidstijdenwet en de technische staat. Zo werden er diverse processen-verbaal opgemaakt voor onder andere rusttijdenovertredingen, niet de juiste lengte of hoogte, een ondeugdelijke stootbalk. In totaal werden er 32 overtredingen geconstateerd.