Gewapende woningovervallers aangehouden in Delfzijl

FARMSUM – Agenten hebben even na middernacht een 31-jarige stel uit Delfzijl aangehouden op de Uitwierderweg. Zij worden er van verdacht eerder die avond/nacht een woning op het Pijpplein in Farmsum te hebben overvallen.

De politie kreeg rond middernacht een melding dat de 29-jarige en 37-jarige bewoners waren overvallen door een gewapende donker getinte man. Er was bij het huis aangeklopt door een blanke vrouw met donker lang krullend haar. Toen de twee mannen de deur openden drong er een man met een bivakmuts en een vuurwapen binnen. Onder bedreiging van het wapen moesten de bewoners onder andere hun geld afgeven. Daarna zijn de man en de vrouw gevlucht in de richting van de Hogelandsterweg.

Agenten zagen kort na de overval een auto op de Europaweg rijden. In de auto zaten een man en een vrouw die voldeden aan het signalement wat de slachtoffers hadden gegeven. Op de Uitwierderweg werd de auto staande gehouden en konden beiden verdachten worden aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau gebracht.