Molenweg in Bedum gestremd door bouw appartementencomplex

BEDUM – De bouw van appartementencomplex “De Krijthe” gaat gepaard met verkeersstremmingen. Het complex wordt gebouwd op de hoek van de Molenweg en Boterdiep Wz, daardoor wordt de Molenweg de komende maanden op bepaalde dagen gestremd.

Het gaat om het deel van de weg tussen de Kapelstraat en Boterdiep Wz. Doorgaand verkeer op de Molenweg is dan niet mogelijk. Lijn 61 van QBuzz rijdt op die dagen een andere route door Bedum.

De dagen waarop er stremmingen zijn, staan op de website van de gemeente Bedum. De eerste stremming is op vrijdag 20 mei; de laatste naar verwachting op maandag 18 juli. De middenstand aan het gestremde deel van de Molenweg blijft via andere routes bereikbaar. Omleidingsroutes worden op de dagen van de stremming met borden aangegeven.

Lijn 61 van QBuzz rijdt op de stremmingsdagen een andere route. Bussen rijden via Boterdiep Oz, de Stationsweg en de Wilhelminalaan door Bedum. Op die dagen vervallen de bushaltes aan de Waldadrift, de Schoolstraat en de Molenweg. Op Boterdiep Oz komt een alternatieve halte. Die komt ter hoogte van de splitsing met de Prof. Boermastraat.

 

Foto: Google Streetview