Ouderenraad Hoogezand-Sappemeer naar Kropswolde

HOOGEZAND – De Ouderenraad van Hoogezand-Sappemeer houdt op donderdag 19 mei haar maandelijkse overleg in het Dorpshuis ’t Kropshuus van Kropswolde.

In de Ouderenraad is afgesproken dat de Ouderenraad een aantal keren op een andere locatie in de gemeente zal vergaderen. Dit om ook de oudere inwoners in hun eigen omgeving op te zoeken en met hen de problemen van de wijk of het dorp door te spreken.

De Ouderenraad heeft al een bijeenkomst belegd in het Dorpshuis in Westerbroek, in het Spinneweb in Sappemeer, het Woldhuis te Kielwindeweer, de Klabbe in Foxhol en De Kern in Hoogezand-Noord. Nu is dus het dorp Kropswolde aan de beurt. De Ouderenraad hoopt dat zij door vertegenwoordigers van verenigingen of door inwoners bijgepraat zullen worden over de problemen van de ouderen in Kropswolde.

Ook over andere punten als zorg en het wonen, zal ook in het overleg besproken worden. De Ouderenraad is al enig tijd bezig met het zich te krijgen op de problemen rond het WMO-vervoer in de gemeente. Ook zal in de bijeenkomst nagepraat worden over het bezoek van de Ouderenraad op 12 mei aan het Zorgtechnologiehuis in Winschoten. Daar is duidelijk geworden dat er vele (technische) hulpmiddelen zijn om het langer thuis wonen van ouderen te vergemakkelijken.

De ouderenraad hoopt dat vertegenwoordigers van organisaties en ook ouderen donderdag aanwezig zullen zijn. De bijeenkomst begint om 9.30 uur en zal plaatsvinden in Dorpshuis ’t Kropshuus aan de Woldweg in Kropswolde.