PvdA Menterwolde: “Sluiting DG van den Noortbad onvermijdelijk”

MENTERWOLDE – De PvdA in Menterwolde betreurt het noodgedwongen besluit van het college om het DG van den Noortbad te sluiten, maar ziet geen andere mogelijkheid. “Roepen om verzet is niet zinvol”, aldus de PvdA-fractie.

“Het besluit dat het College heeft genomen, gaat ook de PvdA fractie aan het hart. Immers, wij hebben ons altijd hard gemaakt voor de voorzieningen in de 4 dorpskernen waaronder de zwembaden”, stelt de fractie. Ook zegt PvdA Menterwolde dat er kritieke fouten zijn gemaakt in het verleden. Zo zou er een Wifi-installatie geplaatst zijn in het zwembad, terwijl het zandfilter nodig aan vervanging toe was.

In de afgelopen acht jaar zou, volgens de partij, het onderhoud aan de voorzieningen zijn achtergebleven. Daardoor kost het nu 800.000 euro om het bad open te houden. Geld dat de gemeente Menterwolde niet op de plank heeft liggen. Te meer omdat er flink bezuinigd moet worden in de gemeente.

“Menterwolde staat onder toezicht van de provincie”, meldt de fractie. “Wij kunnen niet zomaar een investering doen en de provincie zal een tegenvaller ten grote van het DG van den Noortbad nooit accepteren. Roepen om verzet heeft dus geen zin. Wie de sluiting wil voorkomen, mag ook zeggen waar het geld vandaan moet komen.”