Van Bolhuis verlaat Gemeentebelangen Winsum

WINSUM – Anita van Bolhuis stapt uit Gemeentebelangen Winsum. Het raadslid heeft grote problemen met de installatie van partijgenoot Arie Molenhuis in de raad van Winsum en weigerde hem zelfs te feliciteren bij zijn installatie.

Net als Van Bolhuis had ook het andere raadslid voor Gemeentebelangen, Linda Bandsma, liever gezien dat Arie Molenhuis was overgeslagen. Beide raadsleden zagen liever Gerrit Groen de opengevallen plek in de raad innemen. Bandsma weet echter nog niet of zij de partij zal verlaten.

Oud-wethouder Jaap Hoekzema hekelde de gang van zaken in een open brief aan de twee raadsleden, die volgens hem de partij openlijk hebben geschaad.

Alhoewel Anita van Bolhuis mag blijven zitten als zelfstandige fractie, kiest zij ervoor de zetel terug te geven aan de partij.