Gemeenten in Oost-Groningen pakken winkelkernen aan

OOST-GRONINGEN – De Oost-Groningse gemeenten Stadskanaal, Veendam, Oldambt en Hoogezand-Sappemeer gaan hun winkelgebieden verkleinen. Op die manier hopen ze het aantal leegstaande winkelpanden te verkleinen en de winkelkern weer aantrekkelijk te maken voor het winkelend publiek.

De plannen zijn onderdeel van een regionale retailagenda, die in samenwerking met de provincie en MKB Noord uitgevoerd gaat worden.

De winkelkernen in de vier gemeenten hebben te kampen met veel leegstand, waardoor de winkelkern onaantrekkelijk is geworden. Stadskanaal was altijd trots op zijn langgerekte winkelkern, maar ziet het nu als een blok aan het been. Door de winkels te centreren hopen ze de leegstand te beteugelen en daardoor weer aan aantrekkingskracht te winnen bij het publiek.

De gemeenten hebben alle vier vergelijkbare winkelkeren en kampen met dezelfde problemen. Daarom is besloten de handen ineen te slaan en gezamenlijk te problematiek op te lossen.