Man uit Vlagtwedde zwaargewond na val van brommer

MUSSELKANAAL – Een 40-jarige man uit Vlagtwedde is vrijdagavond zwaargewond geraakt nadat hij op het Willem Diemerplein in Musselkanaal van een brommer af viel. De 29-jarige brommerbestuurder uit Musselkanaal, werd aangehouden vanwege het rijden onder invloed.

Agenten kregen een melding van een ongeval op het Willem Diemerplein. Daar bleek een man gewond op de grond te liggen. Ambulancemedewerkers hadden zich over de man ontfermd. Uit onderzoek bleek dat de 40-jarige vermoedelijk van de brommer af is gevallen en toen met zijn hoofd op de grond terecht is gekomen.

De 29-jarige wilde niet meewerken aan het onderzoek. Een getuige wees de politie aan waar de brommer stond. Toen agenten de bestuurder wilden aanhouden werd deze agressief en werkte niet mee. Hij werd geboeid en naar het politiebureau gebracht. Daar bleek na een blaastest dat hij onder invloed van alcohol had gereden. De man blies 753 ugl (1,7 promille).

Omdat het vermoeden bestond dat de man ook verdovende middelen had gebruikt werd een bloedproef gevorderd. Hier wilde de verdachte niet aan meewerken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.