Delfzijlster (23) opgepakt wegens mishandeling

DELFZIJL – De politie heeft zondagnacht een 23-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige Drent te hebben mishandeld in Delfzijl.

De verdachte en het slachtoffer kregen ruzie in een discotheek, waarna de 19-jarige man klappen heeft gekregen van de Delfzijlster. Het slachtoffer is daarop weggegaan naar een woning aan de Voorplecht. Daar werd hij opgezocht door de verdachte, die samen met drie mannen nog niet klaar waren met de Drent.

Toen de politie arriveerde waren de drie mannen er al vandoor. De Delfzijlster is aangehouden. Door zijn hevige verzet heeft de politie daar pepperspray bij gebruikt. De man zit nog vast.

Naast de 19-jarige Drent heeft de verdachte ook een 19-jarige man uit Bedum berooft. Deze werd door de verdachte naar buiten toe gedirigeerd waar hij werd gedwongen zijn geld in te leveren. Beide mannen hebben aangifte gedaan tegen de Delfzijlster.