Groninger Forum vertoont ‘klassieker’ Heimat

GRONINGEN – Vanaf 22 mei wordt zeven zondagen lang de integrale, gerestaureerde versie van de eerste arthouse-televisieserie uit de jaren tachtig Heimat vertoond in het Groninger Forum.

Heimat is het verhaal van de familie Simon, een boerenfamilie uit Schabbach in de Hunsrück. Centrale figuur is Maria Simon, een vrolijke boerendochter die in 1900 geboren wordt. De wederwaardigheden van Maria, haar familie en het dorpje wordt ruim tachtig jaar gevolgd, tot 1982. Er worden uitstapjes gemaakt naar de wereldgeschiedenis, die niet aan dit vredige boerendorpje voorbij gaat. Een imposant en indrukwekkend klein epos van een Duitse familie in een roerige eeuw.

Inleiding Jos van der Burg

Heimat is de eerste Mijlpaal van 2016. Een serie recente of oudere films die van onze programmeurs het eerbiedwaardige predicaat Mijlpaal meekrijgen: films die de filmgeschiedenis, om wat voor reden dan ook, hebben veranderd. De eerste aflevering in de Heimatserie, op zondag 22 mei, wordt van een inleiding voorzien door recensent Jos van der Burg (Het Parool, Filmkrant).

Mijlpalen film: Heimat // Hoofdstuk 1: Fernweh – Reisdrang (1919-1928)
Zondag 22 mei, 11.00 uur
Entree: € 9,50 (normaal), € 7,50 (CJP, Student, 65+)
Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen

Kaartverkoop via www.groningerforum.nl en bij de kassa aan het Hereplein in Groningen