Klaas Koops opent eindexamenexpositie Klassieke Academie

GRONINGEN – Klaas Koops opent zondag 5 juni de eindexamenexpositie van de Klassieke Academie voor beeldende kunst in de Martinikerk in Groningen. Klaas Koops is voorzitter van de expositiecommissie van Pictura en zelf ook alumnus van de Klassieke Academie. De expositie loopt 3 weken; van 5 tot en met 26 juni.

Er zijn dit jaar maar liefst 25 afstudeerders, waarvan 17 studenten schilderen en 8 studenten beeldhouwen. De jubilerende Klassieke Academie levert dit studiejaar de eerste lichting beeldhouwers af en dat maakt het lustrumjaar extra feestelijk. De expositie is bijzonder gevarieerd en bevat fijn figuratief schilderwerk, maar ook meer abstracte werken. Allen met een flinke dosis fantasie en verbeelding.

De presentatie van de afdeling Schilderkunst vindt traditiegetrouw plaats in Kunstlievend Genootschap Pictura. De afdeling Beeldhouwkunst presenteert zich in de Martinikerk. Het is de zevende eindexamenpresentatie van de Klassieke Academie.