Vondelingenkamer in Groningen krijgt eerste vondeling binnen

GRONINGEN – In Groningen is in de nacht van donderdag op vrijdag een baby naar de vondelingenkamer gebracht. Het is de allereerste keer dat er in Nederland gebruik wordt gemaakt van een vondelingenkamer.

Stichting Beschermde Wieg heeft vier vondelingenkamers in Nederland, waarvan één in Groningen. Alhoewel het te vondeling leggen van baby’s in Nederland verboden is heeft de stichting toch een aantal kamers in beheer.

De vondelingenkamer in Groningen heeft nu voor het eerste zijn nut gehad. Een vrijwilliger van Beschermde Wieg heeft de baby op verzoek van de moeder meegenomen. Na een bezoekje aan het ziekenhuis bleek de baby gezond en is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin.

Om privacy-redenen is het geslacht van de baby niet bekend gemaakt. De moeder heeft haar gegevens bij de stichting achtergelaten. Zodra het kind 16 jaar mag het weten wie de moeder is.