Haren start pilot ‘Schoon Belonen’

HAREN – De gemeente Haren gaat als eerste gemeente in het Noorden van het land scholen en verenigingen gelegenheid geven om voor geld afval in te zamelen. Door mee te doen aan de landelijke pilot ‘Schoon Belonen’ maken we samen de straten in Haren nog schoner.

Afval scheiden: in veel huishoudens en bedrijven in Haren is het inmiddels heel gewoon. Het is goed voor het milieu, want veel afval is geen afval en kan prima als grondstof worden hergebruikt. De gemeente Haren vindt bewustwording hiervan belangrijk. Daarom biedt de gemeente Haren verenigingen en scholen gelegenheid om aan deze actie mee te doen. Een mooie beloning staat er tegenover, wat weer goed is om de clubkas te spekken. Goed voor de bewustwording én goed voor de vereniging.

Wat levert het op?

Verenigingen en scholen die meedoen, krijgen gratis de bekende plastic zakken voor plastic verpakkingen van de gemeente. Hierin kunnen onder andere blikjes, flesjes en andere kleine plastic verpakkingen worden ingezameld. Voor het aanbieden van een volle zak verpakkingsmateriaal krijgt de vereniging € 2,50 per zak tot een maximum van € 750,-. Als tegenprestatie vraagt de gemeente een bijdrage te leveren aan de aanpak van zwerfafval. Aan de verenigingen en scholen die meedoen wordt gevraagd hun eigen buurt schoon te houden.

Voor meer informatie en aanmelden kunnen verenigingen en scholen een e-mail sturen naar gemeente@haren.nl onder vermelding van schoon belonen.