Leeuwarder geeft zichzelf aan na inbraken in Groningen

GRONINGEN – Een 38-jarige man uit Leeuwarden heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De man bekende meerdere inbraken en diefstallen in Groningen te hebben gepleegd.

Op zaterdag 14 mei kwam de verdachte met informatie over meerdere strafbare feiten. Hierop is de verdachte na overleg met de officier van justitie aangehouden en is de recherche een onderzoek gestart. Hierbij werd duidelijk dat de 38-jarige verdachte betrokken was bij de inbraak in een horecagelegenheid aan de Kleine Pelsterstraat in de stad. Verder verklaarde de man dat hij in meerdere bergingen in de wijk Selwerd had ingebroken. Tenslotte vertelde de Leeuwarder dat hij meerdere auto’s had opengebroken en ook meerdere fietsen in de stad had gestolen. De recherche is nog bezig met onderzoek.

De 38-jarige inwoner van Leeuwarden is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot om hem voor veertien dagen in bewaring te stellen.