Voetballer bewerkt scheidsrechter en toeschouwer op voetbalveld

GRONINGEN – De politie heeft woensdagavond een 44-jarige man uit Groningen aangehouden vanwege een vechtpartij op een voetbalveld.

Tijdens een kampioenswedstrijd op het sportpark aan de Laan Corpus den Hoorn deelde de verdachte, een veldspeler, rake klappen uit aan de scheidsrechter en later ook een toeschouwer.

Bij een 1-0 achterstand werd er een overtreding gemaakt waarvoor de scheidsrechter de rode kaart wilde trekken. Daarop kreeg de scheidsrechter een klap tegen zijn hoofd van de ontevreden speler. Hierop ontstond een vechtpartij. Een omstander probeerde de ruzie te sussen en kreeg daarbij ook een klap tegen zijn hoofd.

De gewaarschuwde agenten hebben op het sportcomplex direct een onderzoek ingesteld en van beide mannen een aangifte opgenomen. Hierop werd een 44-jarige voetballer aangehouden en meegenomen naar het bureau. De Groninger zit nog vast voor verhoor.