CBS De Wegwijzer in Slochteren neemt afscheid van Schoolschrijver

SLOCHTEREN – CBS De Wegwijzer in Slochteren heeft op vrijdag 20 mei op feestelijke wijze afscheid genomen van Schoolschrijver Gonneke Huizing. Onder leiding van Huizing hebben leerlingen een half schooljaar creatieve en speelse taallessen gevolgd om het leesplezier te verhogen.

Biblionet Groningen, het netwerk van bibliotheken in de provincie Groningen, en De Schoolschrijver hebben de krachten gebundeld om een goed en leuk programma voor de leerlingen samen te stellen.

Tijdens de feestelijke afsluiting maakten de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 een stripverhaal met LEGO StoryStarter. Hiermee kun je een verhaal uit je hoofd of van papier omzetten tot een digitaal en bewegend verhaal. Het verhaal dat de leerlingen samen met Schoolschrijver Huizing maakten, bouwden ze tijdens de afsluiting na met LEGO. Vervolgens maakten ze er digitaal een stripverhaal van.

De Schoolschrijver

Een Schoolschrijver is een kinderboekenschrijver die een half schooljaar ‘gastschrijver’ is van een basisschool. De afgelopen periode heeft Schoolschrijver Gonneke Huizing wekelijks verschillende klassen van CBS De Wegwijzer in Slochteren bezocht. Het doel van De Schoolschrijver is om leesplezier, talent- en woordenschatontwikkeling van kinderen te bevorderen.

Afsluitingen op tien basisscholen

Niet alleen in Slochteren was er een Schoolschrijver als gastschrijver op een basisschool aanwezig. De Schoolschrijver is op nog negen andere basisscholen in de provincie aan het werk geweest. Zo was Huizing niet alleen Schoolschrijver bij CBS De Wegwijzer in Slochteren, dit was ze ook bij CBS De Vore in Delfzijl.

Pieter Koolwijk was Schoolschrijver bij OBS De Tweemaster in Hoogezand, Corien Oranje bij OBS De Schakel in Hoogezand en OBS De Garven in Delfzijl, Fabien van der Ham bij OBS Het Ruimteschip in Hoogezand en CBS De Meerpaal in Delfzijl, Annejoke Smids bij CBS Het Galjoen in Hoogezand en SWS De Klimboom in Boerakker en Brigitte Bosman was Schoolschrijver bij OBS De Sleutel in Wildervank. Op al deze scholen hebben al afsluitingen plaatsgevonden of zullen er nog afsluitingen plaatsvinden in de komende periode.