Groninger ‘mensenhandelaar’ opnieuw voor de rechter

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen een 35-jarige man uit Groningen. De man zou de cel in moeten voor mensenhandel, verkrachting, mishandeling en aanzetten tot prostitutie. Ook zou de man verboden wapens in zijn bezit hebben gehad.

De Stadjer werd op 31 januari –samen met vier andere mannen- aangehouden voor het oog van de camera. Eén van de omstanders filmde de arrestatie waarbij de politie de mannen met getrokken pistolen inrekende en zette dit filmpje op internet.

De man wordt verdacht van verkrachting van een 23-jarige zwakbegaafde vrouw en het mishandelen van een vrouw om haar tot prostitutie te dwingen. Het is niet de eerste keer dat de man voor de rechtbank staat. In 2014 werd de Stadjer nog tot drie jaar veroordeeld voor mensenhandel. Tegen die uitspraak loopt nog een hoger beroep.

Over twee weken volgt de uitspraak van de rechter.