Valkema Parkstadloop dwars door centrum Veendam

VEENDAM – De deelnemers aan de Valkema Parkstadloop Dwars gaan op zondag 29 mei dwars door het centrum van Veendam. De start is om 12.00 uur bij het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Daar is ook de finish. De wedstrijd telt mee voor het klassement van het Schutrups Loopcircuit.

De laatste wedstrijd in het Schutrups Loopcircuit werd bij de heren gewonnen door Assenaar Freek Hoolsema. Bij de dames kwam Theresia Bijl uit Stadskanaal als eerste over de finish. In het klassement leidt Jan Venhuizen uit Smilde. Bij de dames leidt Petra Faber uit Wildervank.

De wedstrijdloop in Veendam is tien kilometer lang en bestaat uit twee ronden. Recreanten hebben de keuze uit twee afstanden, vijf of tien kilometer. Ook de allerkleinsten kunnen meedoen met de loop. De jeugdloop vindt plaats voorafgaand aan de Valkema Parkstadloop en start om 12.00 uur. Zij kunnen kiezen uit de afstanden 500 en 1000 meter. SV Veendam Atletiek organiseert de wedstrijden. De inschrijving is vanaf 10.00 uur bij Cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam.

Foto: Google Streetview