Watersportvereniging Lauwerszee bestaat 50 jaar

LAUWERSOOG – Watersportvereniging Lauwerszee in Lauwersoog bestaat 50 jaar en viert dat tijdens een bijzonder lustrumweekend op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016.

Nog voor de afsluiting van de Lauwerszee van de Waddenzee werd watersportvereniging Lauwerszee opgericht om watersporters een eigen plek te geven. De Watersportvereniging bestaat eind mei alweer 50 jaar. De afsluiting van de Waddenzee zal in 2019 uitgebreid gevierd worden.

Nog steeds is Jachthaven Noordergat de thuisbasis van WSV Lauwerszee. Vanuit de haven en het uniek gelegen clubhuis Het Rode Hooft worden het hele jaar rond veel activiteiten georganiseerd voor leden en andere belangstellenden.

WSV Lauwerszee is een vereniging van en voor actieve watersporters, die de natuur en de wijde omgeving een warm hart toedragen. Zilt, zoet en zout zit in de genen.

Kennisoverdracht en informatie geven aan elkaar hoort bij de saamhorigheid in de vereniging. Watersporters die willen genieten van varen op het Lauwersmeer, van tochten over het Wad en de Waddeneilanden of verder naar Duitsland en Scandinavië, ze komen bij elkaar in Jachthaven Noordergat en clubhuis Het Roode Hooft.

Watersportvereniging Lauwerszee viert haar 50- jarig lustrum tijdens een feestelijk weekend vol festiviteiten. Op vrijdagavond wordt de bar van clubhuis Het Roode Hooft open gezongen door het speciale Garnalenkoor en verwelkomt de verenging haar nieuwe barman Fred Kooke uit Eenrum, die de gastvrijheid en continuïteit van Het Roode Hooft vanaf nu onder zijn hoede neemt.

De kleinste kinderen kunnen op zaterdag het Kabouterpad ontdekken, onder leiding van een Echte Boswachter van Staatsbosbeheer. Grotere kinderen maken met elkaar en gasten van de naastgelegen camping een theatervoorstelling op het terrein van de jachthaven.

Voor de volwassenen is het ‘s middag SUP- dag. De verschillende vooral onervaren teams strijden dan voor de lustrum-SUP-prijs. Een spektakel waarin menigeen een nat pak aan over zal houden, want suppen is iets anders dan comfortabel op een bootje varen. Met daarna de droge kleren aan, is het tijd voor de borrel en een lopend buffet met muzikale- en kleinkunstonderbreking door de Leeuwardense Jamila Faber. Aansluitend is er een feestavond met muziek van Gratis Drinken.

Zondag kleurt de Lauwerszee vrolijk tijdens de grote vlootparade. Met zoveel mogelijk schepen varend in zogeheten kiellinie wordt gepavoiseerd (versierd met vlaggen) de parade afgenomen door de besturen van de jubilerende watersportvereniging en Jachthaven Noordergat.