Erwin van de Looi verlaat FC Groningen

GRONINGEN – De laatste werkdag van Erwin van de Looi zit erop. Daarmee komt er een einde aan de periode onder de trainer die drie jaar lang eindverantwoordelijk was voor de voetballende prestaties van FC Groningen.

Van de Looi vertrekt als de meest succesvolle trainer van FC Groningen ooit. Als enige was hij in staat de KNVB-beker naar het Noorden te brengen. Daarnaast plaatste hij zich twee keer voor Europees voetbal.

Onomstreden bij de supporters werd hij nooit. Vaak werd Van de Looi negatief voetbal verweten en viel het veldspel tegen. In drie jaar tijd heeft hij 128 keer op de bank gezeten als hoofdtrainer van FC Groningen. Daarvan werden 52 wedstrijden gewonnen, 34 gelijk gespeeld en 42 verloren.

Van de Looi wordt in Groningen opgevolgd door Ernest Faber. Zelf heeft de trainer nog geen nieuwe club gevonden.