Man en twee jongens gewond bij aanrijding Hoogkerk

GRONINGEN – Het jongetje dat zaterdagochtend ernstig gewond is bij een ongeluk op de Johan van Zwedenlaan in Hoogkerk is een 7-jarige uit Heerenveen. Ook de 47-jarige snorfietser uit Groningen en een 10-jarige bijrijder raakten bij de aanrijding gewond.

Een 47-jarige man uit Groningen reed met een 10-jarige jongen uit dezelfde plaats achterop op zijn snorfiets over het fietspand langs de Johan van Zwedenlaan. Plots zag hij de 7-jarige jongen uit een oprit komen waarna een botsing ontstond. De traumaheli is ter plaatse geweest voor ondersteuning voor de drie gewonden. De weg is even volledig afgesloten geweest.

Het 7-jarig jongetje is met ernstige verwondingen aan been en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De 47-jarige bestuurder is even buiten bewustzijn geweest en met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. De 10-jarige bijrijder is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt het ongeval.

Foto: Google Streetview