Uitslaande brand legt woning Grootegast in as

GROOTEGAST – Zaterdagavond werd de brandweer van Grootegast opgeroepen voor een grote brand in een woning. De brand brak uit in een schuur aan de Langeweg, waarna de vlammen zijn overgeslagen naar de woning.

De bewoner van de woning heeft zelf de brandweer gealarmeerd. Al snel bleek de het vuur snel om zich heen te grijpen, daardoor werden ook de brandweerkorpsen van Marum, Grijpskerk en Groningen opgeroepen ter assistentie. Vanwege de rookontwikkeling is er een NL Alert afgegeven voor de regio rondom Grootegast.

Rond 23.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Wel was er een ambulance opgeroepen om omwonenden te controleren. Stichting Salvage handelt de schade van de woning af.

tweet grootegast brand