Inbrekende autodief aangehouden na achtervolging

GRONINGEN – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van een autodiefstal en een woninginbraak in Groningen.

Surveillerende agenten kregen een melding van een verdachte situatie in de A.J. Lutulistraat in de stad. Daar zouden onbekende mannen aan geparkeerde auto’s lopen rommelen. Toen agenten arriveerden in de straat gaf de melder aan dat het slot van zijn auto was opengebroken.

Terwijl de agenten met de melder spraken zagen ze een auto met hoge snelheid de straat verlaten. Ze besloten om direct de achtervolging in te zetten. De automobilist verliet de stad en reed met hoge snelheid over de A28 in de richting van Assen.

Ondanks diverse stoptekens reed de bestuurder met zeer hoge snelheid door. Uiteindelijk stopte het voertuig op de Oosterbroekstraat in Assen. De automobilist ging er te voet vandoor. Agenten wisten hem te achterhalen. De 28-jarige man werd aangehouden.

De auto bleek eerder die nacht te zijn gesloten in de M.L. Kingstraat in Groningen. De sleutels van het voertuig waren buit gemaakt bij een woninginbraak in diezelfde straat. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.