Laatste kans om Spoor Jan en de Noordoosterlocaal-Spoorwegmaatschappij te bezoeken

ZUIDBROEK – Komend weekend is de allerlaatste mogelijkheid om de wisselexpositie ‘NOLS: Spoor Jan en de Noordoosterlocaal-Spoorwegmaatschappij’ in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te bekijken. De expositie vertelt de geschiedenis van deze spoorlijn, waarvan delen nog in gebruik zijn. Jan Willink was textielfabrikant. Om de producten uit zijn textielfabriek snel en goedkoop bij zijn afnemers te krijgen wilde hij een spoorlijn naar Delfzijl aanleggen.

Deze tentoonstelling is nog tot en met zondag 29 mei te zien, waarna deze wordt afgebouwd en plaats maakt voor de volgende expositie. Aansluitend is op vrijdag 3 juni de opening van deze nieuwe expositie: ‘Reizen per spoor in de jaren ’50 – Op vakantie naar Zwitserland’.

Komende zaterdag en zondag is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.