Politie en Belastingdienst werken samen bij verkeerscontroles in Groningen

NOORD-NEDERLAND – Op verschillende plaatsen in de provincie Groningen heeft de politie de afgelopen dagen verkeerscontroles gehouden. De acties waren gericht op het aanpakken van mobiel banditisme.

Met interventies op de verkeersstromen, zowel landelijk als lokaal, worden rondtrekkende criminele groepen die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij bestreden.

Haren

Woensdagmiddag en –avond is er ter hoogte van Haren aan beide kanten van de A28 het verkeer gecontroleerd. Vijf bestuurders hadden nog een boete openstaan. Een andere bestuurder die nog een boete van € 950,- had openstaan is tijdens de staandehouding weggereden. De identiteit van deze bestuurder is bekend en zal later worden aangehouden. Daarnaast zijn vijf bestuurders bekeurd voor verschillende verkeersfeiten als het niet dragen van de gordel, overtreding arbeidstijdenwet en niet handsfree bellen.

Sontweg, Groningen

De controle aan de Sontweg in Groningen was in samenwerking met de Belastingdienst. Er zijn in totaal 98 voertuigen gecontroleerd en deze hebben allen geblazen. Geen enkele bestuurder had te veel alcohol gedronken.

Daarnaast zijn er 10 bestuurders bekeurd. Onder andere voor rijden met een ingevorderd rijbewijs, rijden door rood licht, niet handsfree bellen en enkele technische gebreken. Eén aanhangwagen is in beslag genomen en één persoon is aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie.

Door de politie is bijna € 6000,- aan openstaande boetes geïnd. De Belastingdienst heeft € 5024,- geïnd en heeft acht voertuigen afgevoerd en 21 in beslag genomen.