Kardinge toneel van Walking Football Festival

GRONINGEN – Op vrijdagmiddag 3 juni vindt de eerste editie van het HANNN Walking Football Festival plaats op Sportpark Kardinge in Groningen. Twaalf ploegen spelen tussen 13.00 uur en 17.00 uur tegen elkaar.

FC Groningen zorgt samen met de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen voor de organisatie van deze feestelijke middag, die duurt tot 17.00 uur.

Walking Football is een relatief jonge vorm van voetbal die wordt beoefend door mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en mag niet worden gerend. Ook is lichamelijk contact verboden en mag de bal niet hoger dan heuphoogte worden gespeeld.

Het OldStars Team van FC Groningen is opgericht in februari 2014 en bestaat momenteel uit 32 leden. Zij trainen elke donderdagmiddag bij VV Hoogezand. In de afgelopen twee seizoenen zijn de leden van FC Groningen OldStars ware ambassadeurs geworden voor het oprichten van nieuwe teams bij leden van het Amateurconvenant van FC Groningen, dat bestaat uit ruim 200 amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen.

Deelnemers

Het deelnemersveld voor vrijdag 3 juni op Sportpark Kardinge bestaat uit twaalf ploegen: de OldStars van FC Groningen (3 teams), SC Cambuur (2 teams), Heracles Almelo, SV Bedum (2 teams), HZVV, UFC Noordpool en Kardinge (2 teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen). Ook bij SIOS in Sauwerd, HS’88 in Hoogezand, wordt inmiddels Walking Football gespeeld. VV Gorecht en VVK en Potetos hebben inmiddels interesse om ook te starten.

Bij het HANNN Walking Football Festival staat het deelnemen voorop. De scores van de wedstrijden worden weliswaar bijgehouden, maar er wordt geen eindklassement opgemaakt. De eerste prijs gaat naar het team dat van alle twaalf teams in de uitvoering het beste Walking Football speelt. Daarnaast is er een prijs voor één van de side-events die op Sportpark Kardinge worden gehouden.