Q-dance-fans in actie voor kwetsbare jongeren in Groningen

ZATERDAG – Aanstaande zaterdag steken Q-dance-fans en -artiesten massaal de handen uit de mouwen. Op acht locaties door heel Nederland, waaronder Groningen, bezorgen zij ruim 1.000 jongeren met een beperking een onvergetelijke dag.

THE PROJEQT is de grootste vrijwilligersdag ooit voor kwetsbare jongeren in opvanglocaties, georganiseerd door Q-dance en stichting 10,000 HOURS. Met dit initiatief vragen de organisaties aandacht voor de meest kwetsbare jongeren in de samenleving.

Een feestje is niet vanzelfsprekend

“Wij zijn een publieke organisatie en we bereiken veel jongeren door mooie feesten te geven. Ik zie het als onze verantwoordelijkheid om deze kracht in te zetten en meer mensen blij te maken”, zegt Rogier Werver van evenementenorganisatie Q-dance. “Kwetsbare jongeren willen hetzelfde als alle andere jongeren. Wegens verschillende omstandigheden wonen zij in gezinsvervangende huizen of woongroepen. Door bezuinigingen in de zorg is er weinig ruimte voor extra activiteiten en aandacht. Het is voor deze groep jongeren niet vanzelfsprekend dat je een kaartje koopt, de bus pakt naar een feest of festival en een fantastische dag hebt. Met THE PROJEQT willen we deze doelgroep in het zonnetje zetten en ik kan niet bedenken wat er leuker is dan dit samen met onze bezoekers te doen.”

Acht locaties door heel Nederland

Aanstaande zaterdag vindt THE PROJEQT plaats waarbij 500 danceliefhebbers als vrijwilliger aan de slag gaan in Aalsmeer, Amsterdam, Arnhem, Boxtel, Groningen, Roermond, Zeist en Sliedrecht. Bij verschillende gezinsvervangende huizen bieden de vrijwilligers een helpende hand bij het opknappen van speelpleinen en woongroepen. Daarnaast bouwen ze samen met de artiesten Adaro, B-front, Bass Modulators, Deetox, The Viper, Titan en Warface een knallend feest om de dag af te sluiten.

Veel animo onder vrijwilligers

Nienke Basslé, general manager 10,000 HOURS: “De projecten die wij in het verleden deden in samenwerking met Q-dance waren razend populair bij onze vrijwilligers en zorgden voor een recordaantal aanmeldingen. We merkten dat de Q-dance-community graag een steentje wil bijdragen en kregen verzoeken voor vrijwilligerswerk vanuit het hele land. Naar aanleiding hiervan zijn we om de tafel gaan zitten met Q-dance en is het idee ontstaan voor THE PROJEQT.”