Taakstraf voor stacaravan-oplichtster uit Veendam

VEENDAM – De rechtbank heeft een 35-jarige vrouw uit Veendam veroordeeld tot een taakstraf van vijftig uur. Daarnaast moet de vrouw drie weken de gevangenis in als ze weer onwettig handelt. Zij krijgt de straf vanwege oplichtingspraktijken.

Vorig jaar bood zij haar stacaravan aan op Facebook op camping De Belten in Overijssel. Twee gezinnen hapten toe en boekten voor een week. De stacaravan bleek echter in 2014 al van de camping verwijderd vanwege huurachterstanden.

Het was niet de eerste keer dat de Veendamse voor de rechtbank stond. In 2010 kreeg zij ook al een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Deze verjaarde in 2012 waardoor de vrouw deze nu niet hoeft uit te zitten. Wel woog de rechter haar strafblad mee in zijn uitspraak. Tevens krijgen de gedupeerde gezinnen een schadevergoeding van de vrouw.