“Voermanhaven organiseert Harbor Sale om sociale cohesie in de buurt te creëren”

PADDEPOEL – Bewoners van de Voermanhaven hebben dit jaar nieuwe tuinen laten aanleggen in samenwerking met de Gemeente Groningen. Op zaterdag 28 mei wordt de Harbor Sale georganiseerd om dit te vieren. Het evenement wordt feestelijke geopend door wethouder Paul de Rook. Hierbij wordt de gehele wijk Paddepoel-Zuid betrokken.

De Voermanhaven wil met deze unieke dag saamhorigheid creëren in de buurt en de opening samen vieren. De feestelijke activiteiten op zaterdag 28 mei duren van 10:00 tot 16:00. De buurt kan genieten van de diverse activiteiten die aanwezig zijn, met name voor de jongere doelgroep (t/m 14 jaar). De activiteiten zullen variëren van een groot springkussen, een schminkstand tot de waterbaan waar de kinderen over kunnen racen. Tussen het spelen door kan er natuurlijk ook een heerlijke suikerspin genuttigd worden of een bezoekje worden gebracht aan de limonade koe. Naast de activiteiten voor de kinderen, hebben de ouders de mogelijkheid te genieten van de muziek, een lekker kopje koffie, een snack of kunnen ze een kijkje nemen bij de kraampjes. Een groot deel van de opbrengsten van de Harbor Sale gaan naar de Buurt –en Speeltuinvereniging Paddepoel. Om op deze manier weer terug te geven aan de buurt.