Donar pakt landskampioenschap in Zwolle

ZWOLLE – Donar is donderdagavond voor de vijfde keer in de historie van de club landskampioen geworden. Landstede Basketbal werd in Zwolle met 86-69 verslagen, waardoor de Groninger basketballers op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong kwamen in de best-of-seven serie.

De thuisclub uit Zwolle startte goed aan de wedstrijd en leek niet van plan het kampioenschap zomaar aan Donar te doen. Het eerste kwart ging gelijk op en ook in de rust was het verschil nog maar drie punten voor Donar, 39-42.

In de tweede helft van de wedstrijd liet Donar zien dat het kampioen wilde worden. Met overmacht beslisten de Groninger basketballers de laatste twee kwarten van de wedstrijd. Lance Jeter wist 21 punten te scoren en werd topscorer van de avond. De Amerikaan werd ook gehuldigd tot Most Valuable Player van de play-offs.