PvdA-Kamerlid Henk Nijboer ontvangt Hogelanders

NOORD-NEDERLAND – De deelnemers van de cursus ‘oriĆ«ntatie op de lokale politiek’ hebben een bezoek gebracht aan het bekende Groninger PvdA-kamerlid Henk Nijboer. Hij ontving de Hogelanders in de fractiekamer van de Partij van de Arbeid in het gebouw van de Tweede Kamer.

Het uitstapje naar Den Haag maakt deel uit van de kennismaking met de lokale politiek. Volgens organisator Esther van Dijken omdat gemeenten nauwe banden onderhouden met Den Haag: “De Tweede Kamer maakt wetten die grote gevolgen kunnen hebben voor gemeenten en haar inwoners”.

De cursisten spraken met Henk Nijboer over de gevolgen van de gaswinning. De woordvoerder financien vertelde dat het onderwerp hem zeer aan het hart gaat. De geboren Tenboerster bezoekt regelmatig gedupeerden. “De gaswinning moet lager. De veiligheid staat voorop. Het is belangrijk dat Groningers samen optrekken. De gevolgen van de gaswinning zijn zeer ingrijpend. Daarom blijf ik keihard knokken voor ruime compensatie”.

Tijdens het bezoek kregen de cursisten een uitgebreide rondleiding in de Tweede Kamer en woonden ze een debat bij over het onderwerp ‘mensenhandel’.

In juni wordt het provinciehuis bezocht, nadat eerder gesproken is met burgemeesters, wethouders en raadsleden. De kennismaking met de lokale politiek is een initiatief van de PvdA-afdelingen Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond en staat open voor iedereen.