Verrassingsactie in Groninger Bieb; ‘Gratis cappuccino bij demo’

GRONINGEN – Biblionet Groningen en het Groninger Forum verrasten donderdagmiddag bezoekers van de bibliotheek in de Oude Boteringestraat in Groningen met een heerlijke cappuccino van MissBean. Terwijl de mensen van de koffie genoten, kregen ze een demo van de PressReader app.

“Deze verrassingsactie organiseerden we om op een leuke manier te laten zien wat PressReader is. In de app kun je gratis kiezen uit meer dan 5.100 binnen- en buitenlandse kranten of tijdschriften. Dat is niet alleen voor expats, buitenlandse studenten en nieuwkomers heel handig. Maar bijvoorbeeld ook voor mensen die een abonnement op de krant te duur vinden.”, aldus Carla Wilts van het Groninger Forum.

Biblionet Groningen en het Groninger Forum werken samen in de promotie van de app. Beide organisaties hebben een abonnement op PressReader zodat alle bibliotheekbezoekers in de provincie Groningen altijd en overal over de nieuwste artikelen kunnen beschikken. Zolang je één keer per week connectie maakt met het WiFi-netwerk in de bibliotheek, kun je de app overal waar je maar wilt gebruiken. Dus ook thuis of onderweg.

“We hebben Engelstalige posters verspreid onder de opvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), zodat de bewoners daar de app ook leren kennen.”, vertelt Tine Noorda van Biblionet Groningen. “Want we denken dat deze app ook voor hen een uitkomst is. Er staan namelijk kranten en tijdschriften in uit heel de wereld.”