ChristenUnie Stadskanaal bezorgd over politiezaken in de gemeenten

STADSKANAAL – De ChristenUnie in Stadskanaal is bezorgd over de bezetting van de basispolitiezorg op het bureau in de gemeente.

Aanleiding hiervoor was een onderzoek van nu.nl van afgelopen april over aanrijtijden. Hieruit bleek dat bij spoed in een kwart van de gevallen de politie in Stadskanaal niet binnen de gestelde 15 minuten ter plaatse kon zijn.

Lokale kennis verloren

Doordat de ‘vaste’ agenten van Stadskanaal nu dienstdoen op het nieuwe bureau in Ter Apel, draaien agenten van het bureau in Groningen de noodhulpdiensten in Stadskanaal. De ChristenUnie is bezorgd dat aanrijtijden nog vaker niet gehaald gaan worden. Daarnaast gaat door de inzet van agenten van buitenaf ook nog eens veel lokale kennis verloren. De agenten die door hun jarenlange inzet in Stadskanaal veel kennis hebben van het gebied en de inwoners, kunnen deze kennis niet inzetten in hun eigen gebied. Daarom vraagt de ChristenUnie Stadskanaal zich af hoe lang deze situatie nog stand houdt.

Veiligheid

Bovenstaande is aanleiding voor de ChristenUnie om te vragen aan college van burgemeester en wethouders of een eventuele oplossing ligt in extra inzet van personeel en materieel. Is het bijvoorbeeld geen optie om andere agenten in te zetten in Ter Apel. Met het oog op het belang van de veiligheid in de gemeente Stadskanaal wordt er met spoed gevraagd om deze vragen te beantwoorden.