Lezing over (huid)kanker in Aletta Jacobs College

HOOGEZAND – Een paar dagen na de happening SamenLoop voor Hoop in het Gorechtpark in Hoogezand, waarbij geld ingezameld wordt voor KWF kankeronderzoek, organiseert het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand een populair wetenschappelijke lezing over tumoren aan de huid en de weke delen als bloedvaten en spieren.

Onder de noemer Aletta Avond Academie wordt ieder jaar een populair wetenschappelijke lezing gegeven. De school heeft nu chirurg-oncoloog prof. dr. H.J. Hoekstra van het UMCG gevraagd te komen vertellen over huidkanker. Hij geeft de lezing samen met een vakgenoot en twee arts-onderzoekers. Zij zullen onder meer uitleg geven over zelfonderzoek van de huid. Professor Hoekstra is actief voor de stichting Melanoma Sarcoma Groningana. Stichting MSG bevordert het wetenschappelijk onderzoek naar huidkanker.

In 2015 kregen bijna 6.000 mensen in Nederland de diagnose melanoom van de huid te horen. Vooral het aantal huidmelanomen stijgt snel. Melanoom is de meest agressieve en dodelijke vorm van huidkanker. Jaarlijks overlijden ongeveer 800 mensen aan de gevolgen van een huidmelanoom of oogmelanoom.

De lezing vindt plaats op woensdagavond 8 juni en begint om 19.30 uur. Plaats van handeling is de theaterzaal van het dr. Aletta Jacobs College aan de Laan van de Sport 4 in Hoogezand. Wie zeker wil zijn van een plaats meldt zich aan via 0598-350250 of jklunder@aletta.nl. De minimum entreeprijs van 5 euro gaat geheel naar onderzoek. Koffie of een andere consumptie krijgt u van de school.

 

Foto: Google Streetview