Gedeputeerde Eikenaar spreekt met Delfzijlster ondernemers

DELFZIJL – Gedeputeerde Eelco Eikenaar kwam afgelopen vrijdag naar Delfzijl om het vernieuwde centrum te bekijken. Tijdens het bezichtigen sprak de gedeputeerde ook met een aantal ondernemers en inwoners van Delfzijl.

Na ontvangst op het gemeentehuis door wethouder IJzebrand Rijzebol maakten gedeputeerde Eikenaar, burgemeester Beukema en wethouder Rijzebol een wandeling door het centrum.

Gedeputeerde Eikenaar: ‘Ik ben blij met deze oppepper van het winkelcentrum en ook positief verrast dat de opknapbeurt zo snel is gerealiseerd. De herontwikkeling van het kernwinkelgebied is afgerond, maar de ontwikkeling van Delfzijl gaat verder. Denk maar aan het op handen zijnde project Marconi. Delfzijl verdient het!’

Route wandeling hernieuwd centrum

De wandeling ging langs de nieuwe groenvoorzieningen, de waterspuitertjes in de Poststraat en eindigde bij de scheepszeilen aan de masten in de Landstraat.

WEL-gelden

Gedeputeerde Eikenaar bracht een werkbezoek aan de gemeente Delfzijl om zich op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in het centrum. De Provincie heeft bijgedragen met de zogeheten WEL-gelden (Wonen, Economie en Leefbaarheid).