Strijd om NK Ovalracing in Ter Apel wordt vervolgd

TER APEL – Nu de eerste twee spectaculaire wedstrijddagen van het seizoen 2016 achter de rug zijn kunnen de racefans zich gaan opmaken voor de derde serie van het Internationaal Nederlandskampioenschap ovalracing.

Op zondag 5 juni zullen de coureurs op het ovale asfalt van autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel in acht verschillende klasses gaan strijden voor de punten.

Niek van den Akker heeft leiding in de juniorenklasse in handen

De leiding in de juniorenklasse is in Brabantse handen. Zo heeft Niek van den Akker uit Nuland na de hemelvaartsdagraces de koppositie gepakt. De regerend kampioen uit Coevorden, Manon Boes, staat momenteel met 17 punten achterstand op een tweede positie. Door op Hemelvaartsdag een derde positie in het dagklassement te scoren heeft Lanie van den Bosch uit Rosmalen momenteel de derde plek in de tussenstand in handen. Vanaf 12 jaar mogen deze jeugdigen na het afleggen van een theorie- en praktijkexamen in een standaard raceauto met maximaal 1000 cc plaats nemen.

In de Standaardklasse 1400 is de spanning om te snijden. Slechts één punt is het verschil tussen Michel van der Zwaag en Stefan Arends uit Ter Apel. Maar ook Alfred van Klinken uit Valthermond en Roy Meijering uit Ter Apel zijn volop in de strijd voor de koppositie in de Standaardklasse 1400. In deze standaardklasse zijn de races zeer interessant door de minimale verschillen in prestaties van de diverse bolides. Alle coureurs zullen dan ook hun uiterste best doen om zoveel mogelijk punten te scoren om zo aan het einde van het seizoen het zo felbegeerde podium te mogen betreden.

De 2.0 Hotrods bereiden zich voor op WK in Ipswich (UK)

De races in de National Hotrods, zeer close racing

Naast de punten voor het Int. Nederlandskampioenschap ovalracing in Ter Apel kunnen de 2.0 Hotrod coureurs ook nog punten scoren om zich te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap op 2 & 3 juli in het Engelse Ipswich. Zo mogen de vijf beste coureurs in een veld van 36 coureurs de eer van de NNO hoog houden. In de tussenstand van het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing gaat Mario Baer uit het Duitse Monchengladbach momenteel aan de leiding. Helmut Laumen die dit seizoen voor het eerst met zijn Peugeot 206cc aan de start staat heeft momenteel een mooie tweede plaats in bezit. Sascha Baer maakt de Duitse top drie compleet. Martijn Vowinkel uit Ommen is de regerend Nederlands kampioen, maar hij liep tijdens de Hemelvaartsdag races een kleine achterstand op door een kapotte achteras. Met 31 punten achter op de leider heeft Vowinkel momenteel de vierde positie in handen.

Theo de Boer aan de leiding in de Standaardklasse 2000

Spannende duels in de Standaardklasse 2000

In de Standaardklasse 2000 gaat Theo de Boer uit Veendam nog altijd aan de leiding. Nadat hij de Paasraces op zijn naam wist te schrijven, moest hij tijdens de hemelvaartsdagraces zijn meerdere erkennen in Danny Klein uit Musselkanaal. Tom Brakels uit Ter Apel keerde naar een avontuur in de BMW Cup terug in de Standaardklasse 2000. Hij heeft momenteel de tweede positie in de tussenstand in handen voor Danny Klein uit Musselkanaal. Klein heeft slechts een achterstand van vier punten op Brakels. Ook Merlin Beganovic uit Nieuw Weerdinge, equipe Bos/Groen uit Emmercompascuum en Danny Bos uit Ter Apel volgen op een kleine achterstand van de top drie, het gevecht om de titel is in deze klasse duidelijk in alle hevigheid losgebarsten en wordt zeker eentje om in de gaten te houden.

BMW 325i e36 Cup coureurs strijden om de Gouden Helm Trofee

De BMW's gaan de strijd aan voor de Gouden Helm Trofee

Allard Boes uit Vroomshoop is na het behalen van het Nederlands kampioenschap in 2015 ook momenteel de lijstaanvoerder om de Nederlandse titel strijd in de BMW Cup. Op zondag 5 juni a.s. staat tevens de strijd om de Gouden Helm Trofee in deze klasse op het spel. Nadat Bas Veldkamp uit Valthermond de titel in 2015 op zijn naam schreef zijn er diverse coureurs die aanspraak maken op de titel in 2016. Zo werd Allard Boes al genoemd maar ook Thomas Veldkamp en Rob Fischer uit Ter Apel maken tot nu toe een erg sterk seizoen door. Maar met een zeer competitief deelnemersveld is er van alles mogelijk. De coureurs zullen gaan loten voor hun startpositie in de eerste race. Vervolgens zal in de tweede race de startvolgorde omgekeerd zijn. Daarna worden de punten van de twee races bij elkaar opgeteld om de startpositie voor de Gouden Helm titelrace te bepalen. De coureur met de meeste punten mag in die race vanaf pole position gaan proberen felbegeerde Gouden Helm Trofee binnen te halen.

John van den Bosch neemt de leiding over bij de National Hotrods

Tijdens de tweede serie wedstrijden van dit seizoen op 5 mei, wist John van den Bosch uit Rosmalen de koppositie in het Nederlands kampioenschap over te nemen van Erik Emming uit Ter Apel. Johan Sanders uit Ter Apel kende een uitstekende wedstrijddag. Helaas verloor hij door een klein stuurfoutje in de laatste bocht van de finale de koppositie en daarmee de winst in het dagklassement. Hij is echter wel opgeklommen naar een derde positie in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap. Reimon Bos uit Noord-Sleen en Harm Veenstra uit Ter Apel vallen momenteel nog buiten het podium, maar door hun sterke optredens tijdens de Hotrod races ook op de andere circuits in Nederland hebben ze laten zien om in staat te zijn de coureurs uit de top van het klassement te kunnen aanvallen.

NK Ovalracing Ter Apel, 5 juni

De ovalraces op zondag 5 juni zullen om 11:30 uur van start gaan in het autosportstadion “De Polderputten” aan de Hanetangerweg in Ter Apel. Na de races van vandaag zijn we halverwege het seizoen 2016.

Voor dat het zomerreces dan van start gaat zullen er op zondag 10 juli a.s. de vierde serie races verreden gaan worden die meetellen voor het Int. Nederlands kampioenschap Ovalracing 2016.