Gitaren, bands en zangtalent komen samen in De Klinker te Winschoten

WINSCHOTEN – De maand juni staat bol van de muzikale presentaties in de Klinker te Winschoten. Iedereen is welkom tijdens de ‘Bandnight’ op donderdag 2 juni, een week later gevolgd door een concert van zangdocente CT Heida en haar leerlingen en een informatiemarkt voor gitaarliefhebbers op de zaterdagmiddag erna. De toegang voor alle drie de evenementen is gratis.

De ‘Children of Sodom’, ‘The Basix’ en ‘The Blues Cast’ treden donderdagavond 2 juni op in de Rabozaal van De Klinker. De bands hebben tijdens het schooljaar onder leiding van docent Harry van der Laan wekelijks een uur gerepeteerd en gewerkt aan repertoire. Zij presenteren zich met veel plezier op het podium met verschillende muziekstijlen aan iedereen die het maar horen wil. De toegang is gratis.

Op donderdagavond 9 juni staan in dezelfde theaterzaal CT Heida en haar leerlingen als ‘The Voices of Pop’. Naast een aantal individuele zangtalenten treedt ‘Het Lunchkoor’ op, een ensemble van volwassenen dat onder leiding van CT, meerstemmig pop/soulrepertoire zingt, Als speciale toegift zal CT, samen met haar vaste contrabassiste Ann Faverey een mini concert geven en haar eigen geschreven popsoul liedjes ten gehore brengen. Samen begeleiden ze ook alle optredens van de leerlingen.

Wie al gitaar speelt of erover denkt met gitaarles te beginnen, kan in De Klinker terecht op zaterdagmiddag 11 juni tijdens een informatiemarkt, die door de gitaristen Digmon Roovers, Hendrik Jan de Jong en Piet Roovers wordt verzorgd. De muziekschool in Kunstencentrum De Klinker biedt lessen voor elke leeftijd, in alle stijlen en op elk niveau: van pop tot rock, jazz, fusion, heavy metal, jazz, blues, klassiek en meer. Aan de hand van muziekstukken die jij leuk vindt, leer je soleren, improviseren, akkoorden, liedjes begeleiden, je favoriete muziek naspelen, meespelen met cd’s en eventueel noten lezen. De eerste en enige vereiste voor iemand die met gitaarles begint, is een flinke dosis enthousiasme.