‘Nieuwbouw in Groningen is booming’

PROVINCIE – Gloednieuwe en bestaande bouwprojecten presenteren zich zaterdag 4 juni aan het grote publiek op de Groningse Nieuwbouwdag. Er is veel vraag naar nieuwbouw in Groningen.

Pleinhuizen Zuidhorn

‘Wij zien in de zoekdata van Google dat de interesse naar nieuwbouw bovengemiddeld toeneemt ten opzichte van bestaande huizen,’ vertelt Boris Geheniau namens woonplatform Groningen Woont. ‘Ook projectontwikkelaars spelen daarop in. Zij komen met een breed aanbod van gunstig gelegen startersappartementen tot luxueuze villa’s aan singels en water.’

Nieuwkomers

Tijdens de Groningse Nieuwbouwdag op zaterdag 4 juni presenteren elf nieuwbouwprojecten zich tussen 11.00 en 15.00 uur. Daaronder twee nieuwe namen: Vederkruid in Meerstad en Pleinhuizen in Zuidhorn.

Vesta Woonforum

In Vesta Woonforum aan de Peizerweg 74 geven negen nieuwbouwprojecten acte de présence. Projecten uit Groningen: Het Eemskwartier, Helpermaar, Lunettenhof, ZON Wonen II. En rondom Groningen de projecten De Grasjuffer in Eelderwolde, Het Harener Holt in Haren en Pleinhuizen in Zuidhorn. Meerstad is ook vertegenwoordigd met De Fjorden en nieuwkomer Vederkruid.

Bouwevent Het Eemskwartier

Het Eemskwartier combineert de Groningse Nieuwbouwdag met de Dag van de Bouw. Bezoekers kunnen zich op de bouwlocatie aan de Sontweg rond laten leiden door de huizen in aanbouw. Kinderen kunnen vogelhuisjes maken, spijkerslaan en ravotten op het springkussen.

Presentatie Meerstad

Verschillende projecten in Meerstad ontvangen belangstellenden in het informatiecentrum aan de Waterviolier 2. Behalve De Fjorden en Vederkruid zijn ook Meer Wonen en Wonen in Tersluis hier vertegenwoordigd.

Groningse Nieuwbouwdag

De Groningse Nieuwbouwdag is een initiatief van het online woonplatform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars.