Actiedag politie: 13 aanhoudingen, 100.000 euro en 2300 planten

PROVINCIE – Bij de ‘actiedag’ in de provincie Groningen zijn dertien personen aangehouden. Het gaat om elf mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 26 tot en met 61 jaar uit Groningen, Hoogezand, Appingedam en Uithuizen.

Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennephandel, -teelt en -export of het faciliteren daarvan. Daarnaast is er crimineel vermogen afgepakt in de vorm van contanten en waardevolle spullen.

Er is beslag gelegd op vier woningen, administratie en bankrekeningen. Er zijn vier voertuigen, diverse sieraden en meer dan honderdduizend euro aan contant geld in beslag genomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

In panden op de Hornstukken in Eelde, de Hoofstraat-Oost in Uithuizen, de Stationsstraat in Appingedam, de Sloep, de Zandsteenlaan, de Pleiadenlaan en de Nijensteinheerd, allen in Groningen, werden hennepkwekerijen aangetroffen. In het pand aan de Nijensteinheerd werd naast een hennepkwekerij ook een drogerij aangetroffen. In het totaal werden er ruim 2300 planten en 25 kilo gedroogde hennep gevonden.