Essent stopt als hoofdsponsor FC Groningen

GRONINGEN – Essent stopt na komend seizoen als hoofdsponsor van FC Groningen. Na zes jaar houdt het energiebedrijf het voor gezien en verdwijnt van het shirt van de noordelijke FC.

FC Groningen gaat werken aan een opvolger van Essent als nieuwe partner. RWE, het moederbedrijf van Essent, blijft na de zomer van 2017 wel aan FC Groningen verbonden.

Chief Commercial Officer Patrick Lammers van Essent doet deze aankondiging met pijn in zijn hart: “FC Groningen en Essent passen goed bij elkaar. We hebben echt het maximale uit deze samenwerking gehaald. Al onze gestelde doelen zijn nu bereikt en dat is het moment om afscheid van elkaar te nemen. Wij vinden ons sponsorship van FC Groningen dan ook geslaagd en danken de club en fans daarvoor.”

Het moederbedrijf van Essent, RWE, wordt één van de founders van het nieuw te realiseren Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. RWE zal zich vooral op de functies richten, die het ultramoderne en multifunctionele gebouw kan bieden aan de breedtesport in Noord-Nederland. Vanuit de Energy Valley Topclub worden de duurzame en groene ambities van FC Groningen gerealiseerd en RWE blijft hiervan dus ook na medio 2017 onderdeel uitmaken.

Commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen respecteert de keuze van Essent om met de naam van het groen-witte shirt te verdwijnen. Hij is tegelijkertijd heel dankbaar voor de samenwerking in de afgelopen jaren en is ervan overtuigd dat beide partijen zich ten volle zullen inspannen ook van het komende laatste contractjaar van het partnership een succes te maken. “Met Essent hebben wij al vijf jaar lang een geweldige shirtsponsor en een zeer betrokken partner. Ook komend seizoen zal de naam van Essent nog op het shirt zichtbaar zijn en zal onze intensieve band worden voortgezet.”

Essent prijkt met de naam op het shirt van FC Groningen en is ook nadrukkelijk zichtbaar in het stadion. Club en energiebedrijf werken gezamenlijk intensief aan de groene en duurzame ambities van FC Groningen in Euroborg. Zo voorziet Essent de club onder meer van groene stroom en groen gas voor onder meer het wagenpark, maakt zij elektrisch vervoer mogelijk en werkt zij aan warmte-koude opslag. Bovendien heeft het energieconcern al een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van het stadion door middel van de zonnecentrale op het dak van het Euroborg-complex, waarop 1.100 zonnepanelen liggen.