Den Haag nieuwsgierig naar samenwerking onderwijs en behandelzorg in Oost-Groningen

WINSCHOTEN – Woensdag bezocht PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman de Tussenvoorziening Wieder en het Centrum voor Scholing Training Reik te Winschoten.

Wieder van het Dollard College en C.S.T. Reik werken al jaren samen.

Bij Wieder worden de leerlingen van het Dollard College opgevangen die om welke reden dan ook niet in een reguliere klas passen. Bij de behandelsetting van Reik worden de jongeren opgevangen die vanwege hun gedragsproblematiek geen school hebben. Deze samenwerking tussen onderwijs en zorg is op zijn minst innovatief te noemen.

Er is een harmonieus geheel gecreëerd waarbij gedragsregulatie en onderwijs hand in hand gaan en waarbij uiteraard het doel terugkeer naar het regulier onderwijs bovenaan staat.
De twee organisaties maken daarnaast veelvuldig gebruik van het T.D.C. (Training en Diagnose Centrum) van de gemeente Oldambt. Bij het T.D.C. kunnen de jongeren terecht voor een eventuele arbeidsoriëntatie.

Deze ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven. Drie jaar geleden opende de toenmalige CdK Max van de Berg de gezamenlijke nieuwe ruimte aan de Garst te Winschoten.

Zelfs in Den Haag werd de nieuwsgierigheid gewekt. Vandaar dat de landelijke partijvoorzitter van de PvdA, de heer Hans Spekman, een bezoek bracht aan de voorziening.