FC Groningen trekt nieuwe spits aan: Tom van Weert naar de Euroborg

GRONINGEN – FC Groningen heeft Tom van Weert vastgelegd. De 25-jarige spits komt transfervrij over van Excelsior en tekent voor drie jaar in de Euroborg.

Van Weert debuteerde in 2008 in het betaalde voetbal voor zijn toenmalige club FC Den Bosch tegen PEC Zwolle. In 2014 maakte hij de overstap naar Excelsior waar hij in twee seizoenen 64 Eredivisieduels afwerkte. Daarin wist de aanvaller 24 keer het net te vinden.

Manager technische zaken Peter Jeltema is zeer tevreden met het aantrekken van Van Weert. “We hebben lang aan zijn komst naar Euroborg gewerkt en zijn dan ook blij dat dit nu gelukt is. Van Weert is een type spits, die wij goed kunnen gebruiken. Hij is onze gewenste versterking voor de aanval. Er waren meer kapers op de kust voor hem, maar Van Weert wilde graag naar Groningen en daar zijn we heel blij mee.”

Van Weert is vandaag op het vliegtuig gestapt voor zijn zomervakantie. Bij terugkeer in Nederland zal de spits medisch gekeurd worden in Groningen en aansluitend worden voorgesteld in Euroborg. “Bij mijn perspresentatie zal ik mijn verhaal doen over mijn overgang naar Groningen. Ik stap nu in ieder geval met een heel goed gevoel op het vliegtuig en ben blij dat de volgende stap van mijn loopbaan in Groningen ligt.”