PvdA Midden-Groningen organiseert politiek jongerencafé in Harkstede

HARKSTEDE – In de Break Out te Harkstede wordt vrijdagavond 24 juni een politiek jongerencafé georganiseerd. DJ Arnoud zorgt voor muzikale ondersteuning en voor een afterparty! Het programma krijgt de titel CHALLENGE the FUTURE mee.

Het bestuur van de PvdA afdeling Midden-Groningen is verantwoordelijk voor de organisatie. “We willen graag in gesprek met jongeren over de toekomst” zegt Cécile Brouwer, de jonge voorzitter van de afdeling. “Wat houdt jongeren bezig, willen ze in ons gebied blijven wonen, is er genoeg te doen of verhuizen ze liever naar de stad?”

Er is een gevarieerd programma waar veel onderwerpen aan bod komen. Dat gaat in een uitdagend en flitsend tempo. Tjeerd van Dekken, bekend als Tweede Kamerlid voor de PvdA en als presentator bij RTV Noord, leidt de avond. Verder werken lokale en provinciale politici mee aan het programma evenals een aantal Tweede Kamerleden.

De organisatie verwacht dat er vooral jongeren tussen 15 en 23 jaar uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde naar het jongerencafé komen. “Als je wat ouder bent en je jong voelt, ben je echter ook van harte welkom”, zegt Cécile; “eigenlijk is iedereen welkom die geïnteresseerd is in de toekomst en die ook nog houdt van goede muziek. Het mag natuurlijk ook gewoon een leuk feestje worden!”

De jongeren zijn op 24 juni welkom bij Break Out Grunopark in Harkstede. CHALLENGE the FUTURE start om 20.00 uur, de zaal opent om 19.30 uur. Na afloop is er muziek van DJ Arnoud.