Hoogezandster krijgt lichte straf voor hennepkwekerij in Scheemda

SCHEEMDA – Een 48-jarige Hoogezandster moet vijftienhonderd euro betalen aan de Staat voor een hennepkwekerij in Scheemda. Dat bedrag is fors minder dan de veertigduizend euro die de officier van justitie had geëist.

De rechter oordeelde dat de man alleen fungeerde als loopjongen voor de zware jongens. Ook kreeg de man uit Hoogezand een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

In april 2015 werd in het huis van de man in Scheemda een kwekerij aangetroffen met 466 planten. In eerste instantie vertelde hij dat zijn onderhuurder de kwekerij had aangelegd, later draaide hij bij en gaf toe toch zelf verantwoordelijk te zijn.

In de straf woog de rechter mee dat de man te kampen had met een verslavingsverleden en schuldenproblematiek. Bovendien wilde de man zijn leven beteren en is hij blij met zijn taakstraf. Het geeft hem overdag iets te doen.