Prijzen voor SCA Hoogezand bij Eurostar Award

HOOGEZAND / MADRID – SCA Hoogezand zag twee teams in de prijzen vallen tijdens de uitreiking van de internationale Eurostar Awards in Madrid. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan productie- of projectteams die in een internationaal veld deelnemers een opmerkelijke prestatie hebben geleverd.

Koos Woltmeijer werkt in Hoogezand aan een productielijn waarvan in een jaar tijd de machinestabiliteit met 31% is verhoogd en tegelijk een afvalbesparing van 14% is gerealiseerd. “Verbetering van de stabiliteit wil in ons geval zeggen dat we het aantal ongeplande stops drastisch hebben weten te reduceren. Dat is een knappe presentatie van het hele productie – en onderhoudsteam en het is nog mooier dat het door de jury van de Eurostar Awards niet onopgemerkt is gebleven. We waren echt trots toen we voor een zaal van 150 mensen met z’n allen het podium mochten betreden.”

Het team van Daniël van der Meulen mocht tijdens het lang weekend in Madrid eveneens het podium opklimmen. Zij wonnen een award in de categorie ‘Initiatives’. Daniël: “In ons geval ging het om de vervanging van de lijm die bij de productie van Libero Up&Go wordt gebruikt. Dat klinkt misschien simpeler dan het in de praktijk is, want je hebt met heel veel factoren rekening te houden als je ook maar één onderdeel in het productieproces aanpast. We hadden ons ten doel gesteld twee dingen te bereiken: een kostenreductie én een kwaliteitsverbetering. Zaken die niet altijd makkelijk samengaan. Maar na een paar maanden uitgebreid testen zijn we er toch in geslaagd. En het resultaat is zelfs zo goed dat onze oplossing nu ook in andere delen van de wereld wordt gebruikt.”