Scheidsrechters voetballen om Nederlandse titel in Groningen

GRONINGEN – Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken organiseert op zaterdag 11 juni het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams.

Scheidsrechters die voetballen tegen scheidsrechters dus. Aan het NK doen tien scheidsrechtersverenigingen uit heel Nederland mee. Het NK wordt gehouden op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen en staat mede in het teken van Fonds Gehandicaptensport.

Het NK heeft een lange traditie binnen de COVS (Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters). Jaarlijks strijden de scheidsrechtersverenigingen om de nationale titel. Het toernooi is daarnaast bedoeld voor de informele ontmoeting tussen scheidsrechters uit verschillende delen van het land. De organisatie rouleert jaarlijks. Naast organisator is Groningen ook titelverdediger, aangezien de voetballende scheidsrechters uit Groningen onder leiding van coach Johan Wardenier vorig jaar in Gorinchem de 1e plaats én de fair play prijs veroverden.

Tien teams

Aan het NK op 11 juni doen teams mee uit heel Nederland, te weten Boxmeer/Oss-Uden, Helmond/Venlo, Enschede, Deventer, Amsterdam, Alkmaar, HZO Drenthe, Drachten, Zeeland en Groningen. De openingswedstrijd tussen Groningen en Enschede is om 10.00 uur, de finale staat gepland om 16.30 uur. Het NK wordt gehouden op de moderne kunstgrasvelden van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Het GRC-clubhuis zal hierbij de vertrouwde uitvalsbasis zijn. De dag wordt afgesloten met een grote BBQ, waaraan naar verwachting tussen 150 – 200 mensen meedoen.

Niemand buitenspel

De organisatie van het NK is voor de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken reden geweest zich dit hele jaar 2016 in te zetten voor een goed doel. Het goede doel is het Fonds Gehandicaptensport. Omdat de Groninger scheidsrechters vinden dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht of je een handicap hebt of niet. Onder de noemer Niemand buitenspel wordt geld ingezameld. Tijdens het NK is de volledige opbrengst van de verloting voor het Fonds én wordt aan alle deelnemers een kleine bijdrage gevraagd.

Iedereen welkom

Het toernooi is vrij toegankelijk en iedereen is van harte welkom een kijkje te komen nemen hoe de voetballende scheidsrechters het er vanaf brengen. De wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters en assistent-scheidsrechters uit het betaalde voetbal en de top van het amateurvoetbal. Zo zijn de broers Siemen en Christian Mulder actief op het toernooi, als ook de assistenten Freek Vandeursen, Nick Stuifzand, Richard Meints. De organisatie is in handen van Marije Deuring, Sander Eisinga en Marja Adema. Alle informatie over het toernooi is onder de menuknop NK veld 2016 te vinden op www.covsgroningen.nl.

Over de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is opgericht op 8 maart 1933 en met 225 leden, 40 individuele donateurs en ruim 100 aangesloten voetbalverenigingen de grootste scheidsrechtersvereniging van Nederland. De vereniging behartigt de belangen van de voetbalscheidsrechters, biedt faciliteiten en organiseert activiteiten. Denk aan begeleiding van scheidsrechters, het project videofeedback, trainingen, sportmedische faciliteiten, een jaarlijks technisch weekeinde et cetera. De vereniging is actief in een groot deel van de provincie Groningen (stad, Westerkwartier en tot en met Delfzijl) én in de kop van Drenthe (tot en met Assen).