SCA Hoogezand, BWRI en Iederz verlengen samenwerking

HOOGEZAND – SCA Hoogezand en de werkvoorzieningschappen BWRI uit Hoogezand-Sappemeer en Iederz uit Groningen zetten hun samenwerking voort. De huidige samenwerkingsovereenkomst loopt van 2013 tot 2018 en is tussentijds opengebroken met een verlenging tot 2020.

Deze verlenging houdt ook een uitbreiding van de werkzaamheden in. Het aantal productielijnen wordt namelijk uitgebreid van 6 naar 9.

Op de locatie aan de Abramskade in Hoogezand voeren 150 medewerkers van deze werkvoorzieningschappen sinds maart 2009 in- en ompakwerkzaamheden uit in opdracht van SCA Hoogezand.

Door op de locatie nabij de fabriek uit te breiden is SCA sneller in staat om te reageren op de vragen vanuit de markt. Daarnaast betekent het concreet minder vrachtwagens op de weg, en dat leidt tot een reductie in kosten en CO2.

Door deze uitbreiding en voortzetting van de samenwerking creƫren de werkvoorzieningschappen BWRI en Iederz meer duurzame plekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de medewerkers van de sociale werkvoorziening zijn er nu ook mogelijkheden voor alle doelgroepen binnen de Participatiewet.