Groningen vraagt Stadjers naar vuurwerkvrije zones

GRONINGEN – De gemeente Groningen wil de meningen peilen van Stadjers bij het opzetten van vuurwerkvrije zones met Oud en Nieuw. De ruim 9.000 deelnemers aan het Stadspanel krijgen daarom een enquête over dit onderwerp in hun mailbox.

Afgelopen Oud en Nieuw waren er binnen de gemeente Groningen vijf vuurwerkvrije zones. In deze vijf gebieden was het verboden om vuurwerk af te steken. Het gaat om gebieden waar de gemeente de rust wil beschermen. De gemeente wil met de enquête horen van Stadjers wat zij van vuurwerkvrije zones vinden en welke locaties zij eventueel voor een vuurwerkverbod in aanmerking vinden komen.

De uitkomsten van de enquête worden aangeboden aan de gemeenteraad. De raad neemt na de zomer een besluit over de vuurwerkvrije zones.

Bewoners die al lid zijn van het Stadspanel krijgen automatisch een uitnodiging om de enquête in te vullen. Maar ook Stadjers die nog niet meedoen aan het Stadspanel kunnen deze enquête invullen. Belangstellenden kunnen de enquête invullen op www.os-groningen.nl. De enquête over de vuurwerkvrije zones kan van 6 juni tot en met 26 juni worden ingevuld.